3. Färganalys

2 Juli MULTIEVENT
2021-06-28

Grunden till en bra garderob är en ”Färganalys” . Personel shopper gör alltid en färganalys. Detta kan göras ofta med kunden, men det kan även bara göra en snabb scanning för att gå nästa steg. Men hur gör jag! Hur kan en Personel shoppar/PS avgöra färgkaraktärerna! Vad innebär Färganalys! och vilka är färgkaraktärer?

Färganalys identifierar färgkaraktären. Den bygger på en grund som gör det möjligt att bedöma den personliga färgkaraktären utifrån de tre färgegenskaperna Djup, Klarhet och Underton. Mer om färgkaraktären i nästa avsnitt, den här gången vill jag berätta om hur och varför gör jag en färganalys.

Jag brukar göra färganalysen med hjälp av tygdrapering. Det finns en struktur kring det. Tygdraperingar hjälper även kunden att se själv vilka färger framhäver ansiktens lyster? Vad händer med kundens ansikte? Viktigt att färgen och ansiktet ska harmoniseras. Färgen ska inte sticka ut eller ansiktet inte ska se blek eller gråaktig. Färgen ska inte ta fram ansiktens linjer eller skuggor, tvärtom, färgen ska reflektera en glad färgton och ger lyster till ansiktet.

Nästa gång kommer jag berätta mer om ”Färgkaraktärer” – vad innebär det och hur avgörs grunderna i karaktären.

Comments are closed.